Dunstan Babytaal cursus | aan huis of online

De verloskundige controleert je zwangerschap, een hypnobirthing cursus helpt je om te ontspannen, een cursus borstvoeding bereid je voor op het geven van borstvoeding. Maar wie bereid jou voor op het beter begrijpen van je baby? 

Deze cursus is ontworpen om de signalen van je baby beter te leren begrijpen. Je past dit het beste toe op baby's van 0 tot 4 maanden. Stel je eens voor hoe fijn het zou zijn om te weten wat je baby nodig heeft. Het is een oerdrang om in actie willen komen als je baby huilt en ervoor te zorgen dat het stopt. Maar hoe kom je er nou achter wat je baby nodig heeft? Daar gaat deze cursus dieper op in. Volgens de Dunstan-methode produceren baby's 5 geluiden en zijn deze geluiden gebaseerd op reflexen. Denk bij deze 5 geluiden aan de volgende noden: honger, moe, boertje, ongemak of krampjes. Tijdens de cursus gaan we ervoor zorgen dat jij deze geluiden gaat herkennen. 

 

Wat is de meerwaarde van deze cursus?

Door middel van filmpjes met talloze geluiden en huiltjes van baby's ga ik je handvatten geven om deze geluiden (en daarmee de behoefte van je baby) te herkennen. Deze cursus gaat je leren om deze geluiden in een vroeg stadium te herkennen waardoor je beter kunt afstemmen op de behoefte van je baby. Net als het dragen van je kind, draagt deze goede afstemming bij aan een veilige hechting met je baby. 

Daarnaast is deze cursus een meerwaarde voor partners. Wanneer er borstvoeding wordt gegeven, ontstaat er bij de partners soms een machteloos gevoel als de baby huilt omdat de partner niet in staat is de baby met de borst te kalmeren/borstvoeding te geven. Door als koppel samen deel te nemen aan deze cursus, brengen we hier verandering in dit machteloze gevoel. Uiteraard kun je de cursus ook alleen volgen. 

 

Praktisch:

  • De cursus duurt ong. 1u en kan bij jou thuis of online (afhankelijk van jouw voorkeur) plaatsvinden.
  • Geschikt voor iedereen die betrokken is bij de verzorging van baby's: vaders, moeders, opa's en oma's.
  • Aanstaande ouders wordt aangeraden de cursus in het derde trimester te volgen, maar het kan ook eerder of later.