Dunstan Babytaal workshop | aan huis of online
De verloskundige controleert je zwangerschap, een hypnobirthing cursus helpt je om te ontspannen, een cursus borstvoeding bereid je voor op het geven van borstvoeding. Maar wie bereid jou voor op het beter begrijpen van je baby?
Het is een oerdrang om in actie willen komen als je baby huilt en ervoor te zorgen dat het stopt. Stel je eens voor hoe fijn het zou zijn om te weten wat je baby nodig heeft. Maar hoe kom je er nou achter wat je baby nodig heeft? Daar gaat deze workshop dieper op in. Volgens de Dunstan-methode produceren baby's 5 geluiden en zijn deze geluiden gebaseerd op reflexen. Denk bij deze 5 reflexen aan de volgende noden: honger, moe, boertje, ongemak of krampjes. Tijdens deze workshop gaan we ervoor zorgen dat jij deze reflexen gaat herkennen. Je past de Dunstan methode het beste toe op baby's van 0 tot 4 maanden.
Wat is de meerwaarde van deze workshop?
Door middel van filmpjes met talloze geluiden en huiltjes van baby's ga ik je handvatten geven om deze geluiden (en daarmee de behoefte van je baby) te herkennen. Deze workshop gaat je leren om deze geluiden in een vroeg stadium te herkennen waardoor je beter kunt afstemmen op de behoefte van je baby. Net als het dragen van je kind, draagt deze goede afstemming bij aan een veilige hechting met je kindje.
Daarnaast kan deze workshop een meerwaarde voor partners zijn. Soms ontstaat er bij partners, wanneer er borstvoeding wordt gegeven, een machteloos gevoel als de baby huilt omdat de partner niet in staat is de baby met de borst te kalmeren/borstvoeding te geven. Door als koppel samen deel te nemen aan deze workshop, brengen we verandering in dit machteloze gevoel. Uiteraard kun je de workshop ook alleen volgen.
Maar dat niet alleen!
Ik besteed ook aandacht aan extra vragen als: hoe leg je je slapende het beste baby weg? Hoe pak je je baby zo voorspelbaar mogelijk op?
Praktisch:
- De workshop duurt ong. 1u en kan bij jou thuis of online (afhankelijk van jouw voorkeur) gegeven worden.
- Geschikt voor iedereen die betrokken is bij de verzorging van baby's: vaders, moeders, opa's en oma's.
- Aanstaande ouders wordt aangeraden de workshop in het derde trimester te volgen, maar het kan ook eerder of later.